۱۳۹۱ تیر ۱۰, شنبه



....و بعد........... گرچه اکثرشون توسط خود خمینی قتل عام شدند٬ ولی دوست داری جفت پا بری توی حلقشون که اینجوری نخندند و سرنوشت دهها نسل بعد خودشون روبه باد ندهند. اینا روشن فکرامون بودند؟ شاه نمی خواستند چون آزادی نبوده؟ اینو آوردن تا آزادی 
بیاره؟ آخه چی توی صورتِ عبوس و ترسناکِ خمینی دیدند که اینجوری مجذوبش شدند؟ ومبینی تاریخ همچنان داره تکرار میشه هنوز امام داریم و هنوز کلی نوچه... سبز٬آبی٬قرمز ...ولی با یک تفاوت ..پایِ منبریانِ دیروز شاد بودند٬ میدونی چرا؟ چون شکماشون سیر بود.... توّهم گرفتشون .....و بعد...........

شمیم استکهلم ۰۱ـ۰۹ـ۲۰۱۲


نه عقاید سیاسی شما رو میدونم و نه میدونم طرفدار چه نوع حکومتی هستید و برام مهم هم نیست فقط همین بگم که درد و بلات بخوره تو سر شیرین عبادی که حتی برای آزادی شما هم کاری نکرد!! و میخواهم بدونید که به وجود بانوی ایرانی با این غیرت و وجود افتخا
ر میکنم وجود شیر زنان مثل شماست که آدم به ایرانی بودن افتخار میکنه !!!

****************************************
نسرین ستوده لنگرودی (زاده ۱۳۴۲) حقوقدان، وکیل دادگستری و فعال اجتماعی است. او عضو کانون مدافعان حقوق بشر، کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان، و انجمن حمایت از کودکان بوده و وکالت پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان قربانی ِ کودک آزاری و کودکان در معرض اعدام را برعهده داشته‌است. ستوده در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۸ میلادی) برنده جایزه حقوق بشر «سازمان حقوق بشر بین‌الملل» شد.

ستوده کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل خود را از دانشگاه شهید بهشتی گرفته و از سال ۱۳۷۰ مدتی نیز به فعالیت مطبوعاتی در نشریه «دریچه گفتگو» پرداخته‌است. همچنین مقالاتی در روزنامه‌های جامعه، توس، صبح امروز و مجله آبان منتشر کرده‌است. او هنگام همکاری با انجمن حمایت از کودکان دو سال عضو هیأت مدیریه این انجمن بوده‌است و اکنون یکی از حقوقدانان کمپین یک میلیون امضا می‌باشد. ستوده وکالت پرونده‌های فعالان حقوق بشر و کشته شدگان و اعدام شدگان حوادث پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ را بر عهده داشته‌است.

نسرین ستوده از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» در ایران، در بازداشت است.

Photo

تف به غیرتت پسر...تتتتتتتف....این بود جواب اون همه خون دل خوردن و بی خوابی این مادر واسه رسوندن تو به اینجا...که اینجوری با این وضعیت بکشیش ببری تحویل خانه سالمندان بدی؟؟ این عکس واقعیه و تو آسایشگاه کهریزک گرفته شده....تورو خدا نکنید همچین کاری با پدر مادراتون...خواهش میکنم :(((
مادرارو باید پرستید نه اینجوری بی غیرررررررررررررت

جنون قدرت واگیردارد
جنون آدم کشی هم
از تهران به دمشق سرایت می کند و برعکس
اما عشق آزادی فراگیر تر است
نمی دانند
...این جانی های بالفطره نمی دانند
که عاشقان همه خویشاوندانند

ایران پیش از و پس از یورش دوم تازیان به ایران زمین در بهمن ۵۷:


ما 5 امین کشور دنیا از لحاظ ثروت منابع طبیعی هستیم.

۱۳۹۱ تیر ۸, پنجشنبه


دوستان نازنینم امروز ما در برابر میهن خود مسئول هستیم ... همه ما یک رای داریم و باید برای آن با درایت و آگاهی در انتخابهایمان ارزش قاعل شویم کیفیت زندگی ما تا حدود زیادی به باور از خودمان و انتظاراتی که از خودمان داریم بستگی دارد .پس بهترین ها را ببینیم و بهترین ها را توقع داشته باشیم ، که بهترین ها حق ماست .

۱۳۹۱ تیر ۷, چهارشنبه


17 اسفند مصادف با روز جهانی زن بود که برخی تشکلهای زنان، زنان و مردان را دعوت به بزرگداشت این روز و برگزاری تجمعات اعتراضی کردند. شورای هماهنگی راه سبز امید نیز ازین دعوت حمایت به عمل آورد. این در حالیست که در 16 اسفند 89 سایت نزدیک به میر حسین موسوی خبر ناپدید شدن میرحسین موسوی و کروبی و همسران آنها را منتشر کرد..

به این ترتیب  تعدادی از شهرهای ایران در اعتراض به ناپدید شدن موسوی و کروبی در این روز شاهد اعتراضات وسیع بود. در این روز در خيابانهاي تهران نیز تجمعات مختلفي  شكل ميگرفت .جمعيت شعار ميدادند : مرگ بر ديكتاتور ، موسوی کروبی آزاد باید گردند .

شیراز ، بابل ، مشهد ، کرمانشاه ، رشت و چند شهر دیگر نیز شاهد موج نا آرامی بود.

تظاهرات  ده اسفند  با توجه به محدودیت های صورت گرفته ارتباطی برای موسوی و کروبی با هدایت شورای هماهنگی راه سبز امید انجام گرفت.

خبرگزاری فرانسه در باره تظاهرات 10 اسفند نوشت در تهران نیروهای امنیتی بطرف تظاهرکنندگان ضدحکومتی که شعار مرگ بر دیکتاتور سر می دادندگاز اشک آور شلیک کردند.

بنا به این گزارش تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی در در نزدیکی دانشگاه تهران و برخی از قسمت های پایتخت، از جمله میدان آزادی درگیر شدند...

به گزارش خبرگزاریها، تظاهرکنندگان همچنین در نزدیکی میدان آزادی با نیروهای یگان ویژه درگیر شدند. این درگیری بصورت جنگ و گریز ادامه داشت.

خبرگزاری فرانسه همچنین از اعتراض در مشهد و دستگیری ده نفر خبر داد.

اينبار به نسبت قبل تراكم نيروهاي سركوبگر بيشتر بود و بگير و ببند براي ايجاد ترس و جنگ رواني پر رنگ تر بود.


در این روز قراخوانی برای بزرگداشت هفتم صانع ژاله و محمد مختاری برگزار شد و جمعی از دانشجویان سبز که قصد داشتند مصادره جنازه صانع از سوی عوامل امنیتی را مورد اعتراض قرار دهند در آمفی تئاتر دانشکده هنر محاصره و محبوس شدند. با این حال در چند شهر از جمله شیراز تظاهرات هایی بر پا شد که طبق معمول نیروهای ضد شورش در حجم انبوه برای مقابله با معترضان به صحنه آمدند. در این روز شیراز یک شهید به نام حامد نورمحمدی تقدیم جنبش کرد.

اينبار به نسبت قبل تراكم نيروهاي سركوبگر بيشتر بود و بگير و ببند براي ايجاد ترس و جنگ رواني پر رنگ تر بود. جوانان تاكتيك عوض كرده و براي اينكه بتوانند به حركتهاي اعتراضي ادامه دهند و به دست ماموران گرفتار نشوند، با شيوه جدید در دسته هاي چند صد نفره در نقطه اي شروع به شعار دادن و بر پايي تجمع ميكردند و به مجرد حمله مزدوران پراكنده شده و در نقطه اي ديگر تجمع را شكل ميدادند

قرار بود تظاهرات این روز ساعت 4 عصر آغاز شود. در حالیکه سایت های حکومتی ساعت 5 عصر به تمسخر تعداد اندک تظاهرکنندگان سبز می پرداختند با انتشار تصاویر راهپیمائی عظیم مردم فردای آن روز نظام سیستم تعادل عصبی خود را به شدت از دست داد بطوریکه در مجلس به سر دادن شعار علیه موسوی و کروبی مبادرت و برای آنها حکم اعدام درخواست شد. همچنین عوامل حکومت طی یک سناریو موسوم به شهید سازی از بین مخالفان دست به تبلیغات وسیع برای تهییج جامعه زد که طی آن تا چند روز تجمعات افراطیون مقابل منزل موسوی و کروبی با هدایت عوامل نظام صورت گرفت.



این تاریخ همیشه برای دانشجویان در هر دوره نشانه تظلم خواهی آنان بوده است. در این زمان چند تشکل دانشجویی بیانیه ها و فراخوان هایی برای دعوت از دانشجویان به شرکت در تظاهرات صادر کردند و در محوطه چند دانشگاه دانشجویان با سر دادن شعارهایی خواستار آزادی مجید توکلی ، بهاره هدایت و تمامی دانشجویان زندانی شدند.

در خارج از ایران نیز تعدادی از مخالفان با برپائی تجمعاتی خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی شدند.


چند روز قبل از 13 آبان 89 چند نهاد نزدیک به تندروها پیش بینی کردند که احتمالا موسوی برای 13 آبان بیانیه خواهد داد. یک کاریکاتوریست خارج از کشور نیز در همگامی با نظام جمهوری اسلامی چند کاریکاتور استهزا آمیز در باب احتمال بیانیه دادن موسوی برای 13 آبان منتشر کرد.

در این روز تعدادی از دانشجویان در دانشگاههای تهران، شریف علم وصنعت، زاهدان و علامه تجمعاتی بر پا کردند و به سر دادن شعار مبادرت کردند.

از این تاریخ اعتصاب بازاریان در تهران و تبریز عوامل حکومت را به وحشت انداخت. این اعتصاب به علت افزایش مالیات صورت گرفت و در پی آن صدها مامور امنیتی و انتظامی بازار تهران را به کنترل خود در آورده و با بلندگوی دستی از بازاریان خواستند که مغازه ها را باز کنند.

در همان زمان سعيد ليلاز ، تحليل گر سياسي و يك كارشناس اقتصادي در تهران گفت "اين اعتصاب به خاطر قانون ماليات نيست. اين مغازه داران افراد طبقه متوسط هستند كه از فشارهاي وارده به ستوه آمده اند و اكنون خشم خود را به صورت اعتراض آرام نشان مي دهند.



در این تاریخ جوانان سبزبه منظور بزرگداشت شهید کیانوش آسا در دانشگاههای مختلف دست به تحصن زدند. در دانشکده شیمی دانشگاه علم و صنعت دانشجویان با روشن کردن شمع یاد و خاطره کیانوش آسا را گرامی داشتند که با دخالت نیروهای بسیجی به خشونت کشیده شد.

همچنین از ابتدای ظهر این روز صد ها موتوری لباس شخصی با باتوم و سلاح سرد به جولان دادن در خیابانها مبادرت کردند.

در این روز دانشجویان دانشگاه تهران نیز در داخل محوطه دانشگاه به شعار دادن مبادرت کردند که انعکاس صدای آنها به خیابانهای اطراف موجب شد نیروهای امنیتی بلافاصله خیابانهای منتهی به انقلاب و دانشگاه تهران را مسدود کنند.

در نزدیکی خیابان نواب نیز تظاهرکنندگان شعار مرگ بر دیکتاتور و نترسید ما همه باهم هستیم سر دادند. همچنین لباس شخصی هایی که در نزدیکی ایستگاه متروی نواب صفوی مستقر شده بودند برای پراکنده کردن جمعیت تظاهر کننده به آنها هجوم بردند و با مردم تظاهرکننده درگیر شدند


در سالگرد تظاهرات میلیونی حماسی مردم تهران در 25 خرداد 88 مردم یاد این روز را نیز گرامی داشته و به خیابانها آمدند. طبق معمول قبل از آن صدها نیروی امنیتی و انتظامی سرتاسر حد فاصل میدان امام حسین تا آزادی را به اشغال خود در آوردند.

در این روز صد ها تن از مردم در نخستین سالگرد شهدای راه آزادی از ساعت 4 بعد از ظهر در حد فاصل میدان انقلاب تا آزادی دست به راهپیمائی زدند اما حجم حضور نیروهای امنیتی به قدری زیاد بود که بخش اعظم جمعیت در داخل پیاده رو ها محبوس شده بودند.

در این روز تعدادی از جوانان سبز به سمت افرادی که مشغول فیلمبرداری از مردم تظاهرکننده بودند حمله بردند و آنها را به سمت خیابانهای اطراف فراری دادند.


برای تظاهرات این روز موسوی و کروبی ابتدا درخواست مجوز دادند اما پس از مخالفت های صورت گرفته از سوی عوامل حکومت برای حفظ جان مردم از این درخواست صرفنظر کردند.

در این راستا کروبی و موسوی با هم دیدار حضوری داشته و با امضاء نامه ای مشترک و ارسال آن به استانداری تهران؛ نسبت به برگزاری راهپیمایی مطابق با اصل ۲۷قانون اساسی در سالگرد انتخابات ۲۲خرداد ۸۸ را خواستار شدند . با این حال از ابتدای صبح بیشتر شهر های کشور چهره امنیتی داشت. از بعد از ظهر هسته های اعتراضی شکل گرفت . این هسته ها به خصوص در اطراف دانشگاههای تهران ، امیر کبیر و صنعتی شریف پر رنگ تر بود.

شعار دادن علیه حکومت از زیر پل حافظ در تهران آغاز شد و پس از آن درگیری مردم با عوامل امنیتی آغاز شد.

در چهارراه ولی عصر صدها نفر به صورت مجتمع به سمت میدان انقلاب حرکت کردند که با پرتاب گاز اشک آور پلیس همراه بود.

در دانشگاه صنعتی شریف دانشجویان با شعارهای الله اکبر به سمت میدان آزادی حرکت کردند که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد.

در ساعت 19 و سی دقیقه عصر بسیج کل دانشگاه تهران و اطراف آن را محاصره کرده بود با این حال در ابتدای جمالزاده صد ها معترض شعارهایی علیه آقای خامنه ای سر دادند.

شب 22 خرداد بام های تهران به رفراندم برای نظام مبدل شده و قرار بود 3 روز بعد  مردم دوباره به خیابان بیایند.



در 19 اردیبهشت 89 جمهوری اسلامی فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم هولی و مهدی اسلامیان را به چوبه دار سپرد که برخی ناظران این اقدام را در سالگرد کودتای خرداد 88 اقدامی تحریک آمیز تلقی کردند و میر حسین موسوی نیز در بیانیه ای گفت اعلام اعدام ناگهانی پنج نفر ازشهروندان کشور بدون آنکه توضیحات روشن کننده ای از اتهامات و روند دادرسی ومحاکمات به مردم داده شود شبیه روند ناعادلانه ای است.

با انتشار خبر اعدام این افراد مناطق کرد نشین از ترس وقوع نا آرامی بلافاصله تحت کنترل امنیتی قرار گرفت و چند نفر نیز دستگیر شدند.
 نظام سال ۸۹ نیز آرامش نداشت و اعتراضات مردمی تا واپسین روزهای این سال ادامه داشت. این در حالی بود که دستگاههای تبلیغاتی نظام پس از هر تظاهراتی وانمود می کردند که هیچ اتفاقی نیفتاده و تجمعی شکل نگرفته است.

دانشگاه تهران
از روز ۱۷ آذر، هیئت رئیسهٔ دانشگاه تهران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که هر گونه تجمع و راهپیمایی در روز چهارشنبه ۱۸ آذر غیرقانونی بوده و با آن برخورد می‌شود.هرچند که از روز قبل از ۱۸ آذر، اطلاعیه‌هایی مبنی بر غیرقانونی بودن تجمع در دانشگاه تهران در روز ۱۸ آذر بر در و دیوار دانشگاه نصب شده بود، اما گروهی از دانشجویان بدون توجه به این هشدارها تجمعاتی را برگزار کردند که با دخالت حراست این افراد متفرق شدند.
در گردهمایی روز ۱۸ آذر، رییس دانشکده فنی و چند تن از معاونانش به دعوت دانشجویان شرکت کردند. کمره‌ای در سخنانی گفت: «از صبح امروز جلساتی برای بررسی حوادث دو روز گذشته در دانشگاه برگزار شده و تا ساعتی دیگر قرار است جلسه‌ای با شورای ریاست پردیس داشته باشیم تا مسایل به طور کامل بررسی شود.» این سخنان اما با واکنش شدید دانشجویان همراه شد و دانشجویان نسبت به اتفاقات روز ۱۶ آذر و برخوردهای صورت گرفته که منجر به بازداشت برخی ازهمکلاسی‌هاشان شده بود اعتراض کردند.
بر پایهٔ این گزارش کلید تجمع روز ۱۸ آذر در دانشکده حقوق زده شد. از ظهر آن روز، شماری از دانشجویان در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق جمع شدند. برخی افراد در جلوی درهای تالار دانشکده حقوق نخست کارت‌های دانشجویی دانشجویان را بررسی می‌کردند و سپس اجازه ورود به جلسه به آنها می‌دادند. در این جلسه که به صورت تریبون آزاد اداره می‌شد هواداران میرحسین موسوی پشت تریبون می‌آمدند و در سخنانی خواستار استعفا و محکومیت رییس دانشگاه می‌شدند. این افراد پس از پایان جلسه از دانشکده حقوق به سمت دانشکده فنی رفتند و مقابل آن تجمع کردند. در نهایت این تجمع‌کنندگان با دخالت ماموران حراست به پایان رسید. با این حال تجمعات دیگری هم در جای‌جای محوطهٔ دانشگاه بر پا شده بود.

در ایران [ویرایش]

  • در ۱۶ آذر و پس از تظاهرات، مکارم شیرازی خواستار مذاکره با معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری شد. وی ضمن تاکید بر لزوم برخورد با افرادی که او «عده معدودی آشوبگر خیابانی» نامید، افزود: «بالاخره آنها ۱۳، ۱۴ میلیون هستند و افراد این کشورند.» او با اشاره به اینکه در کشورهای دیگر با دو میلیون و سه میلیون مخالف می‌نشینند مذاکره می‌کنند، گفت: «باید نشست و مذاکره کرد و شرط آن هم ایجاد یک فضای آرام است». او نسبت به امکان دستیابی به وحدت در کشور ابراز خوش بینی کرد و گفت:«الان باید آتش بس داده شود. شرط اول این است که یک حالت آرام ایجاد شود. بعد یک عده افراد که واقعا مورد احترام جامعه هستند و معتدل هستند بنشینند اصول وحدت را بنویسند.»
  • مهدی کروبی از رهبران معترض در گفت‌وگو با روزنامه فرانسوی «لوموند» با اشاره به این که نظام از دو اصل بنیادی جمهوریت و اسلامیت منحرف شده‌است، هشدار داد که «نه امروز و نه فردا، سرکوب راه حل نیست.» وی در این مصاحبه، با تأکید بر اهمیت جنبش دانشجویی در ایران گفت: لایه‌های مختلفی از جامعه از جمله زنان، بازاریان، دانشجویان، روحانیون، کارمندان و... در جنبش اعتراضی شرکت کردند، چرا که «نظام از دو اصل بنیادی خود یعنی جمهوریت و اسلام منحرف شده‌است.» او گفت «آشتی ملی گزینه خوب و منطقی است و عقلای دو طرف مخالفتی با آن ندارند... اما برای رسیدن به آشتی ملی باید زمینه را فراهم کرد. در حال حاضر شرایط برای چنین کاری فراهم نیست. برخی نمی‌خواهند هیج چیز را رها کنند و همه چیز را برای خودشان می‌خواهند. به هر حال سرکوب راه حل نیست. نه امروز و نه فردا.»
  • در تاریخ ۱۷ آذر خانوادهٔ سرداران ابراهیم همت و مهدی باکری در بیانیه‌ای، ۱۶ آذر را «روز حماسه بزرگ ملت ایران» دانستند. در بخشی از این بیانیه آمده بود: «آری روز ۱۶ آذر مالک اشترها در مبارزه با قاسطین و میرزاکوچک خان در مبارزه با جفای روس‌ها و در یک کلام روز حماسه ملت بزرگ ایران است که تجلی آن در دانشجویان رشیدی است که سر سبز آنان و زبان سرخ آنان همانند قلب سفید و پاک همت‌ها و باکری‌ها برای همیشه پرچم سه رنگ سبز و سفید و سرخ ایران را با نام مقدس الله در اهتزاز نگه می‌دارد.» خانواده‌های ابراهیم همت و مهدی باکری در بخش دیگری از این بیانیه بیان داشتند که «بدخواهان جمهوریت نظام و سپس اسلامیت آن را» نشانه رفته‌اند.
  • در تاریخ ۱۸ آذر، انجمن اسلامی دانشجویان پلی تکنیک به صدور بیانیه‌ای در خصوص حوادث ۱۶ آذر و تشکر از حضور دانشجویان پرداخت. انجمن اسلامی دانشجویان پلی‌تکنیک در این بیانیه از تمامی دانشجویان ایران به دلیل شرکت پرشکوه در تجمعات روز دانشجو تشکر کرد. به گزارش خبرنامه امیرکبیر در این بیانیه همچنین با اشاره به تصاویری از مجید توکلی عضو این انجمن اسلامی پلی تکنیک که توسط برخی سایت‌های حامی دولت حاضر همچون ایرنا و فارس منتشر شده بود، چنین آمد: «اعتراض‌های پرشکوه و گسترده دانشجویان مقاوم ایران در سراسر کشور آنچنان مستبیدین فرومایه کشور را گیج کرده‌است که راهی جز، لباس مبدل بر تن مجید توکلی کردن و عکس انداختن از وی را پیدا نکرده‌اند. بیخبر از آنکه بفهمند مجید توکلی افتخار جنبش دانشجویی بوده و هست، چه با لباس زنانه و چه با لباس مردانه.»
  • یوسف صانعی در ۲۰ آذر در دیدار با محتشمی پور با اظهار تأسف شدید از حادثه اهانت به تمثال سیدروح‌الله خمینی در ۱۶ آذر گفت: «برخی ها وقتی به بن بست می رسند حتی از امام هم نمی‌گذرند واز امام سرمایه گذاری می‌کنند، انسان های ظالم عکس امام را آتش می‌زنند بعد می‌گویند کار دانشجویان بوده‌است در حالیکه دانشجویان فدایی امام هستند و همه چیزشان را از امام دارند.»
    همچنین افزود:«ما تاریخ را دیده‌ایم، ماجرای آتش زدن سینما رکس آبادان و مسجد جامع کرمان را هم دیده‌ایم که چه کسانی آمدند و آتش زدند و بعد گفتند کار انقلابیون بوده‌است!»
  • علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران پس از حوادث ۱۶ آذر در میان جمعی از طلاب و حوزویان وعده نابودی مخالفانش را داد و از سران مخالفانش درخواست نمود متنبه شوند و آنان را برادران سابق خود خطاب نمود. علی خامنه‌ای با اشاره به مواردی از «فاصله گرفتن» یاران روح الله خمینی از «انقلاب» و طرد آن‌ها در گذشته، گفت که او تمایلی به دفع مخالفان ندارد، اما از نظر او گویا خود آنها اصرار دارند که از نظام فاصله بگیرند. در قسمت‌هایی از این سخنرانی آمده‌است: وقتی می‌بینند همه آدمهای فاسد، سلطنت‌طلب، از اینها حمایت می‌کند، توده‌ای از اینها حمایت می‌کند، رقاص و مطرب فراری از کشور از اینها حمایت می‌کند، باید متنبه بشوند، باید چشمشان باز بشود، باید بفهمند؛ خب بکشید کنار! انتخابات تمام شد، یک انتخاباتی بود، قانونی هم بود، درست هم بود.

در جهان [ویرایش]

  • ایالات متحده نگرانی خود را از سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران اعلام نمود. ایان کلی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت که «مقابلهٔ خشونت‌آمیز با مردمی که اعتراض خود را با مسالمت بیان کرده‌اند، نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی به اصول مندرج در قانون اساسی کشور خود اعتنایی ندارد.»
  • دیوید میلی‌بند، وزیر خارجه بریتانیا، با ابراز تاسف از سرکوب اعتراضات دانشجویان و مردم توسط نیروهای دولتی گفت: «آزادی بیان و آزادی اعتراض سیاسی از ارزش‌های اساسی است که همه کشورها باید رعایت کنند. ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که به حقوق شهروندان خود احترام بگذارند و با آنها خشونت نکنند.»
  • سازمان عفو بین‌المللی نیز در اطلاعیه‌ای نسبت به «توسل گسترده به زور»، توسط نیروهای انتظامی، علیه دانشجویان در ایران هشدار داد و خواستار آزادی افرادی شد که تنها به خاطر شرکت در تظاهرات دستگیر شدند
نیروهای امنیتی با تعقیب، تهدید و مسدود کردن راه‌های ارتباطی فعالین مدنی و دانشجویی را در شب قبل از برگزاری مراسم ۱۶ آذر تحت فشار قرار دادند. به گزارش واحد اندیشه و بیان مجموعه فعالان حقوق‌بشر در ایران، نیروهای امنیتی بسیاری از فعالین دانشجویی و مدنی را با حضور در مقابل درب منازل آنان از شب قبل از ۱۶ آذر تحت نظر داشتند. این ماموران با نشستن در ماشین‌ها مقابل منازل دانشجویان و فعالان عبور و مرور آن‌ها را تحت نظر گرفته و باعث نگرانی خانواده‌های آنان شدند.

مقامات ایران به امید جلوگیری از ترغیب به تظاهرات اعتراضی، مطبوعات خارجی را از پوشش خبری تظاهرات دانشجویی ۱۶ آذر منع کردند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق ارسال پیامک تلفنی به خبرنگارانی که در ایران برای خبرگزاری‌های خارجی کار می‌کنند اطلاع داد که همه مجوزها و معرفی نامه‌هایی که برای فعالیت آنان در سطح شهر صادر شده، از تاریخ ۱۶ آذر تا ۱۸ آذر از درجه اعتبار ساقط است. خبرنگاران رسانه‌های خارجی در این دو روز نمی‌توانستند از دفاتر خود خارج شوند.
خبرگزاری رویتر هم از ایران گزارش داد که دولت ایران مجوز خبرنگاران خارجی برای پوشش خبری وقایع تهران بین روزهای هفتم تا نهم دسامبر (شانزده تا هفده آذر) را لغو کرده است. سازمان گزارشگران بدون مرز نیز که مقر آن در پاریس است با انتشار بیانیه‌ای وخامت آزادی مطبوعات در ایران را مورد انتقاد قرار داد و خبر داد که روزنامه‌نگاران ایرانی پیوسته از سوی سرویس‌های اطلاعاتی، به ویژه اطلاعات سپاه پاسداران احضار و بازجویی می‌شوند.


در آستانه روز ۱۶ آذر، گزارش‌هایی از آهسته شدن سرعت اینترنت و اختلال در شبکه اینترنتی ایران منتشر می‌شد، تا جایی که شمار زیادی از کاربران قادر به استفاده از ایمیل نبودند و سرعت اینترنت به ویژه در تهران بسیار پائین بود.
از ظهر روز شنبه ۱۴ آذر، دسترسی به اینترنت در نواحی مختلف ایران با سرعت بسیار پایین امکان‌پذیر بود به نحوی که امکان استفاده عادی برای کاربران اینترنتی در کشور وجود نداشت. خبرگزاری فرانسه در ایران در تاریخ ۱۴ آذر به نقل از یک منبع ناشناس گزارش داد که اختلال فعلی ناشی از تصمیم مقام‌های ایران است و یک مشکل فنی نیست.در واقع شبکهٔ اینترنت در تهران از تاریخ ۱۴ آذر عملاً قطع بود و وزارت ارتباطات ایران به خبرگزاری رویترز گفت که در تاریخ ۱۶ آذر علاوه بر اینترنت، شبکه تلفن همراه ایران نیز قطع خواهد بود.
در ۱۶ آذر در ادامهٔ اختلال در اینترنت در روزهای گذشته‌اش، سرعت اینترنت به حدی کاهش یافت که امکان استفاده از مسنجر برای بسیاری از مشترکان اینترنت وجود نداشت.
کاربران اینترنتی در ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری این کشور، بارها با اختلال در اینترنت مواجه بوده‌اند.همزمان با آغاز شمارش آرا در خرداد ماه، اختلال در اینترنت آغاز شد و با برگزاری مراسم روز قدس در ۲۷ شهریور ماه نیز این اختلال افزایش پیدا کرد. به اعتقاد برخی کارشناسان مشکل اینترنت در ایران، موضوع تکنیکی نیست و نوعی کنترل از سوی دولت برای عدم اطلاع رسانی وقایع این کشور است. تاکنون دسترسی به شبکه اینترنت در مقاطع بسیاری در ایران با محدودیت شدید و اختلال مواجه شده‌است به ویژه در زمان‌هایی که از طرف حامیان جنبش سبز برای انجام برنامه‌های اعتراضی اعلام می‌شود.

به گزارش «خبرنامه امیرکبیر»، مجید توکلی، یکی از سخنرانان اصلی در مراسم روز دانشجو، پس از مراسم دانشجویان پلی تکنیک در این دانشگاه بازداشت شد. وی پس از برگزاری مراسم و هنگام خروج از دانشگاه با همکاری نیروهای حراست و بسیج دانشگاه امیرکبیر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شد. این فعال دانشجویی پیش از این نیز در بهمن ماه سال گذشته، هنگام شرکت در مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان، در مقابل «حسینیهٔ ارشاد» بازداشت شده بود. در بیانیهٔ انجمن اسلامی دانشجویان پلی‌تکنیک با اشاره به تصاویری از مجید توکلی عضو این انجمن اسلامی که توسط برخی سایت‌های حامی دولت حاضر همچون ایرنا و فارس منتشر شده بود، چنین آمد: «اعتراض‌های پرشکوه و گسترده دانشجویان مقاوم ایران در سراسر کشور آنچنان مستبیدین فرومایه کشور را گیج کرده‌است که راهی جز، لباس مبدل بر تن مجید توکلی کردن و عکس انداختن از وی را پیدا نکرده‌اند. بی‌خبر از آنکه بفهمند مجید توکلی افتخار جنبش دانشجویی بوده و هست، چه با لباس زنانه و چه با لباس مردانه.»
در همین راستا خبرگزاری فارس، خبرگزاری حامی دولت، عکس‌هایی از مجید توکلی در پوشش زنانه را منتشر کرده و حرکت او را با فرار ابوالحسن بنی‌صدر از ایران مقایسه نموده و می‌افزاید او یکی از کسانی بود که در مخالفت با حضور محمود احمدی نژاد در دانشگاه امیرکبیر نقش اساسی را ایفا کرده است.

فائزه هاشمی، دختر اکبر هاشمی رفسنجانی (رییس مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام وقت)، نیز در هنگام حضور در تظاهرات دانشجویی، به طور موقت بازداشت شد.
با این حال، وی با صدور اطلاعیه‌ای در تاریخ ۱۸ آذر، این خبر را تکذیب کرد و گفت: «پیروی انتشار خبر کذب دستگیری فائزه هاشمی در ۱۶ آذر توسط خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، بدین وسیله به اطلاع می‌رساند که اینجانب دانشجوی دکترای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد بوده و در روز دوشنبه ۱۶ آذر برای خروج از دانشگاه به حیاط دانشگاه آمدم، دانشجویان اجتماع داشتند و مرا مورد استقبال قرار دادند و از حضورم تشکر کردند. حراست دانشگاه جهت جلوگیری از تهییج دانشجویان از اینجانب خواهش کرد که تا پایان برنامه در واحد مدیریت دانشگاه باقی بمانم، لذا هیچ‌گونه بازداشتی در کار نبوده و این خبر کاملا تکذیب می‌گردد. متاسفانه رسانه‌های دولتی همچنان با استفاده از دروغ و تهمت در مسیر هدف نادرست و ناپاک خود در مقابله با جریان غالب حرکت کرده و از انجام هیچ کار غیرانسانی و غیراخلاقی و مغایر با اصول اسلامی دریغ ندارند.»

همزمان با تظاهرات روز دانشجو در ۱۶ آذر، گروهی از زنان بسیجی به زهرا رهنورد حمله کردند. رادیو آلمان به نقل از سایت کلمه، سایت خبررسانی میرحسین موسوی، نوشت که زهرا رهنورد، استاد دانشگاه تهران و همسر آقای موسوی، ابتدا در محل کارش در دانشکده هنرهای زیبا و پس از آن در خیابان وصال تهران با گاز فلفل مورد حمله لباس شخصی‌ها قرار گرفته‌است. بگفته سایت کلمه، افراد مهاجم از فاصله نزدیک به صورت زهرا رهنورد گاز فلفل پاشیدند که به «تنگی نفس و نابینایی موقت» او منجر شد.  همچنین برای بار دوم، در پیش‌ازظهر ۱۷ آذر نیز گروهی از زنان لباس شخصی با هجوم به دانشکده هنرهای زیبا قصد حمله به وی را داشتند.


  • جمهوری چک
  • آلمان: ایرانیان مقیم آلمان در همبستگی با جنبش سبز مردم ایران مراسم گوناگونی را در روز ۱۶ آذر تدارک دیدند. آنان در کنار تظاهرات خیابانی، جلسات بحث درباره پیوند جنبش دانشجویی با جنبش آزادیخواهی مردم ایران برگزار کردند. بیشتر این حرکت‌ها روز دوشنبه از ساعت ۴ عصر به وقت آلمان آغاز شد. در شهر فرانکفورت علیرغم هوای سرد و بارانی، از صبح روز ۱۶ آذر، حدود ۳۰۰ نفر از ایرانیان در برابر کنسولگری جمهوری اسلامی ایران دست به تظاهرات زدند. در شهر دورتموند نیز تظاهراتی متشکل از اقشار گوناگون ایرانیان مقیم این شهر برپا شد. در شهر کلن از ساعت ۴ بعدازظهر تظاهراتی خیابانی از دانشگاه کلن آغاز شد و تظاهرکنندگان راه کلیسای جامع شهر کلن را پیش گرفتند که در مرکز این شهر قرار دارد. به گفته یکی از سازمان‌دهندگان تظاهرات کلن، تظاهرکنندگان که در ساعت ۵ و نیم بعدازظهر حدود ۶۰۰ نفر بودند، با شمع و مشعل در دست و در صفی منظم در مرکز شهر کلن حرکت می‌کردند. این تظاهرات با حمایت گروهی از شهروندان آلمانی روبرو شد که به صف تظاهرات پیوستند.
  • انگلیس:
  • هلند: در دانشگاه شهر دلفت هلند برنامه‌ای با حضور متفکرین، دانشجویان و هنرمندان ایرانی و غیر ایرانی که حدوداً برای سه ساعت ادامه داشت، برگزار شد. این برنامه به صورت زنده نیز توسط کاربران اینترنتی قابل مشاهده بود.
  • سوئد:
  • فرانسه: در شهر پاریس، «کمیته مستقل ضد سرکوب شهروندی» در عصر ۱۶ آذرماه در مقابل دانشگاه سوربن هماهنگ با همهٔ شهرهای دیگر، تظاهرات برگزار کردند. آرش نعیمیان، از اعضای این کمیته هدف از این تظاهرات را رساندن «صدای مردم داخل کشور» به بیرون دانست. وی گفت «ما امروز بیانیه‌ای صادر کردیم که برای اولین بار بین چند شهر اروپایی و آمریکایی گشته و امضای این شهرها پای آن است. همچنین امضای بسیاری از سندیکاها و نهادهای دانشجویی کشور فرانسه برای اولین بار در حمایت از جنبش دانشجویی پای این بیانیه خورده‌است.»
  • ایتالیا: در شهر فلورانس، دانشجویان ایرانی مقیم این شهر که پیشتر نیز فعالیت‌هایی در این زمینه داشتند، صبح روز ۱۶ آذر برخی از دانشگاه‌های این شهر را به رنگ سبز درآوردند و برنامه‌هایی را برای روز ۱۸ آذر تدارک دیدند. آزاده، از اعضای این گروه دانشجویی، در مورد برنامه‌های شهر فلورانس گفت: «طبق قرار قبلی امروز در فلورانس قرار شد چند دانشگاه را سبز کنیم که به معنی آویزان کردن پرچم سبز سر در دانشگاه‌های اصلی فلورانس بود. ما با ۳۸ دانشگاه در تمام دنیا هماهنگ کرده بودیم، که این روز را روز سبز دانشجو بنامیم و چون این روز در ایتالیا تعطیل رسمی بود، ما برای ۱۸ آذر برنامه سخنرانی، تئاتر، موسیقی و نمایشگاه عکس از رخدادهای اخیر ایران تدارک دیدیم.»همچنین دانشجویان شهر رم در دانشگاه لا ساپینزا، تجمعی اعتراضی برگزار کردند.
  • آمریکا: در این روز در آمریکای شمالی برنامه‌هایی در بیش از ۱۵ دانشگاه مختلف، توسط دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی برگزار شد. در جنوب کالیفرنیا، ایرانیان در مقابلدانشگاه یو سی اِل اِی گرد آمدند. این مراسم توسط «کمیته همبستگی برای حمایت از خواست مردم ایران» سازماندهی شده بود. در شهر واشنگتن دی سی پایتخت آمریکا نیز مراسمی مشابه در مقابل کاخ سفید، برگزار شد.
  • کانادا: در این روز در ۹ دانشگاه کانادا برنامه‌هایی همزمان با تظاهرات اعتراضی ایران برگزار شد.

در روزهای نزدیک به روز دانشجو، حضور نیروهای امنیتی در تهران کاملا محسوس بود و از بامداد روز دوشنبه، ماموران دولتی در بسیاری از مسیرهای منتهی به دانشگاه تهران و نقاط دیگر شهر متمرکز شده‌اند.
با توجه به شرایط پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری و ادامه بحران سیاسی در داخل ایران، نهادهای امنیتی از جمله پلیس و نیروی بسیج، علیه تجمع دانشجویان و مردم عادی در خارج از محوطه دانشگاه‌ها هشدار داده‌اند. از زمان برگزاری انتخابات در خرداد ماه و اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد، که به اتهام تقلب گسترده در این انتخابات منجر شد، مقامات دولتی از صدور مجوز برگزاری هر نوع اجتماع غیردولتی در ایران خودداری ورزیده و با تجمع مخالفان به شدت برخورد کرده‌اند.
در تظاهرات مخالفان در روز ۱۳ آبان، تصاویر حمله نیروهای دولتی و ضرب و شتم تظاهرکنندگان، به خصوص زنان و دختران، از طریق نشر در شبکه‌های اینترنتی، به طور گسترده در سطح بین‌المللی پخش شد و انتقاد گسترده جهانی را در پی آورد. به نظر می‌رسد که با توجه به این سابقه، در آستانه برگزاری مراسم روز دانشجو، مقامات دولتی شبکه اینترنتی و مخابراتی در مناطقی از تهران را، ظاهرا با هدف جلوگیری از انتشار گزارش‌ها و تصاویر تجمع‌های اعتراضی، قطع یا مختل کرده‌اند و براساس برخی گزارش‌ها، ارتباط تلفن همراه در بعضی نقاط تهران قطع است.
اقدام دولت ایران در قطع یا ایجاد اختلال در شبکه‌های ارتباطاتی داخلی بی سابقه نیست و در ساعات اولیه روز رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری هم ارتباط از طریق ارسال پیامک در تهران و نقاط دیگری از ایران قطع شد و برای چندین هفته همچنان قطع یا مختل بود.[ به منظور حفظ سکوت خبری در مورد تظاهرات روز شانزده آذر، جمهوری اسلامی مجوز فعالیت خبرنگاران خارجی در تهران را هم برای چند روز لغو کرده‌است تا مانع از تهیه گزارش توسط آنان شود.
در روزهای اخیر، دانشجویان شماری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در ایران با تهیه و انتشار بیانیه‌ها و گزارش‌هایی، از تصمیم به برگزاری مراسم شانزده آذر خبر داده و خواستار حمایت مردم از این تجمع‌ها شده بودند.
مراسم روز شانزده آذر در حالی برگزار می‌شود که روز گذشته، میرحسین موسوی، از رهبران مخالف دولت، با انتشار پیامی تاکید کرد که برخلاف تصور حکومت، حرکت اعتراضی مردم خاتمه نیافته بلکه همچنان ادامه دارد و رو به گسترش است. همچنین، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سخنانی در مشهد بار دیگر از وجود مشکلات سیاسی در جمهوری اسلامی سخن گفت و از فقدان تحمل «انتقاد سازنده در کشور» انتقاد کرد.

فریاد الله‌اکبر در شب ۱۶ آذر در سراسر ایران طنین‌انداز شد و شهرهای بزرگ را در بر گرفت. در آستانهٔ ۱۶ آذر روز دانشجو، هواداران جنبش سبز با بانگ الله اکبر در بسیاری از شهرها و از جمله مناطق مختلف شهر تهران به استقبال این روز رفتند.
به گزارش جرس، با آنکه هوای تهران بارانی بود اما در بسیاری از نقاط شهر و به خصوص مناطقی که خوابگاه‌های دانشجویی در آن واقع بود فریادهای الله اکبر پرطنین شنیده می‌شد. در تهران بانگ الله اکبر از محله‌های امیرآباد، یوسف آباد، اکباتان، آپادانا، ونک، طرشت و مناطق شمالی شهر بیش از سایر نقاط شنیده می‌شد. در تهران علاوه بر بانگ الله اکبر شعارهایی چون مرگ بر دیکتاتور، دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد، ما اهل کوفه نیستیم پشت یزید بایستیم، دولت کودتا استعفا استعفا، نیز شنیده می‌شد.
همین‌طور گزارش‌ها از سایر نقاط کشور هم حاکی از آن بود که بانگ الله‌اکبر و شعارهای اعتراضی مردم شیراز، اصفهان، کرج، تبریز، مشهد و بسیاری از دیگر شهرهای سراسر کشور را نیز فرا گرفته بود. به گزارش موج سبز آزادی در حالی که «فریاد الله‌اکبر در اکثر مناطق تهران» شنیده می‌شد، «بسیاری از مردم در حمایت از جنبش سبز خود شعارهایی نظیر مرگ بر دیکتاتور و دیگر شعارهای ضداستبدادی» نیز سر می‌دادند.
بنا بر این گزارش فریاد الله اکبر در شهرهایی چون شیراز، اصفهان، مشهد، اهواز، تبریز، رشت، ساری، کرج، کرمانشاه و... حتی شهرهایی کوچکی که مناطق دانشجویی‌نشین و واحدهای خوابگاهی در آن مستقر هستند نیز شنیده می‌شد.